Jaloersmakende blogtekst

22 aug 2012 | bloggen, communicatie, marketing, schrijven

Je schrijfsels worden steeds minder goed gelezen. Als ze niet elke dag beter worden. Het aanbod van blogs en columns stijgt in een razend tempo. Iedereen publiceert. Maar weinig blogs worden ook dagelijkse kost. Wat moet je doen om wel gelezen te worden? En beter nog, om doorgegeven te worden? Dit schreef ik eerder deze week over het criterium voor top-content.

Je blogteksten moeten jaloersmakend goed zijn. Natuurlijk, dat wil iedereen wel. Maar hoe doe je dat? Tien tips van een ervaren bloglezer en blogschrijver.

  1. Val met de deur in huis. Ik klik weg binnen seconden.
  2. Formuleer een bewering. Wat moet ik weten. Jij bent de expert.
  3. Wees tegendraads. Valt niet mee, maar verras me. 😉
  4. Leg uit waarom het belangrijk is. Wat heb ik er aan?
  5. Laat jezelf zien. Ik geloof in mensen. Niet in bv’s.
  6. Maak het concreet. Zorg ervoor dat ik het kan doen. Of erover nadenken.
  7. Onderbouw je punt. Je kunt wel zoveel beweren.
  8. Laat me iets leren. Nieuw. Nieuw. Nieuw.
  9. Lees terug en schrap de helft. Aan één ding heb ik genoeg.
  10. Schrijf een kop met stopkracht. Zorg dat je me pakt en maak het waar.

En dit zijn de dingen die je beter maar kunt laten.

 

Deel dit met

2 Reacties

  1. Caroline van Wijk

    Goede punten, uitdagend gesteld. Jaloersmakend? Hm. Weinig reacties nog 😉

    Antwoord
  2. Michiel

    Het aanbod van digitale informatie stijgt inderdaad razendsnel en het wordt steeds moeilijker de aandacht van mensen te pakken. Deze 10 tips slaan de spijker op zijn kop! Zo kun je toch nog opvallen in de digitale oceaan die internet heet.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer