Mastodon
Uitloggen

Wachten op post

9 mei 2023 | #wimst

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de bijna lege woning. De ligging, de ruimte, de privacy. We waren samen met nog drie mannen opgetrommeld om te helpen bij een verhuizing. De laatste dingen. Een vriendendienst. Paar uurtjes werk. Met liefde.

Als dít het beste is wat de woningbouwvereniging voor je in de aanbieding heeft, dan zeg je natuurlijk ja, dacht ik. Maar de plek, de gehorigheid, het trappenhuis en vooral de staat van onderhoud, je zou er depressief van worden. Helemaal niets was er schoon, of zonder beschadigingen. Ook met heel veel inspanning en geld zou het nog niet kunnen gaan lijken op het comfort en de luxe van mijn royale twee onder-een-kap in een stille wijk verderop.

We hebben het er niet over gehad op de weg terug, Charles en ik. Maar ik weet zeker dat hij het ook gedacht moet hebben: Dat zoiets je woonplek is, dat je zo kunt leven, elke dag.

Ik heb hem en de anderen weer afgezet bij de Crisis Noodopvang. Ze hebben er elk een matras en een deken op een stapelbed. Charles wacht er op post. Op de uitnodiging voor een gesprek met de IND. Sinds september.

Charles is niet zijn werkelijke naam.

Deel dit met

2 Reacties

 1. Roeland Schweitzer

  ha Wim, even dacht ik dat het King Charles was en jij Queen Camilla.Inderdaad, wij zijn bevoorrecht. Samen op weg naar een eerlijke verdeling dan maar ?

  Antwoord
  • Wim

   Ja. Niet zijn echte naam. Naam Charles ligt kennelijk voor op de tong. Bij jou, bij mij.

   Antwoord

Een reactie versturen

Aangemeld als Wim. Bewerk je profiel. Uitloggen? Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer

Even geduld, het kopiëren is bezig...

Als je veel kopieën maakt, kan het even duren
(tot 5 minuten als je een trage server gebruikt).

De gemiddelde tijd is 8 kopieën per seconde.