Mastodon

Heb je wel een erepodium?

26 sep 2011 | leiderschap, ondernemen, organiseren

Je mag het best een paar keer zo noemen; een teamprestatie, maar maak er geen gewoonte van. Iedereen weet namelijk dat er één is, die het succes echt op zijn of haar conto mag schrijven. Hij heeft het verschil gemaakt, de creativiteit gehad en het doorzettingsvermogen. Zij heeft gebuffeld, het gat dichtgelopen en de beslissende zet gedaan. Wij hebben allemaal ook meegedaan en ons best en je weet wel en natuurlijk zijn we een team. Maar hij is de kampioen en verdient de eer. Of zij natuurlijk.
Zo Nederlands, zo polder, om niemand op een voetstuk te zetten, om allemaal een gelijk aandeel te claimen. Iedereen gemotiveerd, behalve degene die écht een compliment verdient. Die denkt: “Wat nou? Die ook en die dan? Die hebben toch juist de kantjes eraf gelopen?” Heb ik daarvoor zo mijn best gedaan, om dat te laten belonen?”
Zorg dat je een erepodium hebt in je organisatie. En zet regelmatig iemand op nummer 1. Wees niet zo bang om de beste naar voren te halen. Iedereen weet wie het is. Je hoeft het alleen maar te benoemen. Zijn we het daarover tenminste eens en nou en of dat motiveert. En je komt er altijd uit, want zo’n podium heeft meer treden.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer