Teambuilding met een grote T

15 mei 2013 | leiderschap, organiseren, teambuilding

Teambuilding is geen motorolie. Het is niet iets waar je eens per drie maanden iemand anders even naar laat kijken. Teambuilding is niet iets wat je af en toe even moet verversen. Naar de peilstok kijken als er een waarschuwingslichtje gaat branden. Bijvullen, dop erop en niet meer over nadenken. Nee, teambuilding is benzine. Je moet er dagelijks op letten en je moet het wekelijks tanken.

Als het over teams gaat ben ik graag chef werkplaats; de man met de kennersblik en de snelle diagnose. Ik kan ook precies vertellen wat je moet doen om je team goed te laten lopen, om het maximale rendement er uit te halen en om slijtage te minimaliseren. Een van mijn grátis adviezen is: zorg voor voldoende brandstof. Zelf regelmatig tanken voorkomt dat je stilvalt.

Teambuilding is tanken; de verantwoordelijkheid én de taak van de bestuurder. Je moet er wekelijks tijd voor maken, de juiste brandstof kiezen en er geld in steken. Een auto rijdt niet zonder brandstof, een team net zo min.
Teambuilding moet op de standaardagenda van je teamoverleg, net als de opening en de rondvraag.

En dan kom ik weer even in beeld. Als je wilt weten wát precies de beste brandstof is voor jouw team en hóe je daar het meeste uit haalt, dan moet je me vooral eens uitnodigen. En misschien doen jullie het als team al wel heel goed. In dat geval geef ik ook een hele goede slipcursus.

 

Deel dit met

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: