Selecteer een pagina

Het nieuwe winnen

18 nov 2010 | communicatie, leiderschap, ondernemen, organiseren

Om een misverstand te voorkomen; het één sluit het ander niet uit: Positief Leiderschap en competitie. Ik ken charismatische aanvoerders en voortrekkers, die van alles een wedstrijd weten te maken. Die geen mogelijkheid ongebruikt laten, om hun mensen het zoet van de overwinning te laten smaken. Die er tegelijkertijd in slagen, om een harmonieus team te vormen, zonder dat afgunst en twist de boventoon gaan vormen.  Verbindend leiderschap én competitie; hoe verhouden die zich dan?
Positief Leiderschap is niet om de lieve vrede en de boel maar laten kabbelen. Het is mensen uitlokken tot het behalen en ervaren van de dagzege en die winst gelijkertijd relativeren, in het licht van de etappe van morgen. Het is het spel én de knikkers, maar als het er op aankomt toch vooral het spel.
Positief Leiderschap is het stichten van een cultuur van winnen, die niet ten koste gaat van de verliezers, maar ze juist inspireert en sterker maakt. Vanuit de overtuiging dat zij zo de winnaars van morgen kunnen worden.

2 Reacties

 1. Ellen

  Wat een goede gedachte, ben het helemaal met je eens. Positief leiderschap met resultaatgericht werken kan prima samengaan. Zeker als je het combineert met positieve beloningen op het halen van bijzondere resultaten. Dat hoeft dan bovendien helemaal niet om veel geld te gaan.

  Zo had ik zelf eens een medewerker die baalde dat hij nooit beloond werd omdat hij zelden ziek was. Hebben we samen een target op gezet en hij kreeg voortaan elk half jaar dat hij niet ziek was geweest een hele goede fles whisky van me. Was elk half jaar weer lol (kosten: een paar tientjes).

  Antwoord
 2. wimaalbers

  in competitie met jezelf en/of met anderen; het kan best zonder “afbreuk”. dank voor je reactie

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer