Selecteer een pagina

Eén woord maar. Wat is het bij jou?

26 mrt 2013 | communicatie, gespreksvoering

Daarvoor werk je dan je halve leven in allerlei managementfuncties. Daarvoor studeer je dan jarenlang communicatie en alles wat daar bij komt. Om op een dag te ontdekken dat het eigenlijk maar om één ding draait. Één klein simpel ding waar je alles naar terug kunt leiden. Iets zó klein dat een brochure of website erover eigenlijk overdaad is. Bij mij is het “relaties”. Het aangaan en onderhouden van relaties. Meer is het niet.

Ik werd weer eens op het spoor gezet door een van mijn oude blogposts. Hoe dat gaat? Je  schrijft wat op, je denkt er over na, je publiceert het en dan ga je aan het werk. Onderweg denk je nog wat verder. Over de rode draad in al dat geschrijf en gepraat. In je werk. Over mensen in zaken. Hun transacties en hun relaties. En dan valt het zomaar op zijn plek: Wat ik ook doe, het gaat om “relaties”.

Het is een oefening die ik je aanraad. Breng je levenswerk terug tot één woord. Geen zin of motto met allerlei adjectieven. Nee één woord; het etiket dat past op alles wat je doet. Beschouw de oefening maar als de beklimming van een berg. Helemaal bovenaan is er één punt waar je alles kunt overzien. Één punt ook waar je voor iedereen zichtbaar bent. Maak die reis. Beklim jouw berg. Helemaal. En heers van daar.

2 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer