Mastodon

Een broertje dood aan teamwork

2 okt 2014 | communicatie, organiseren, teambuilding, teams

Maar wat doen we met de mensen die liever niet deel van een team zijn? De mensen die het afdelingsuitje het liefst overslaan en bij de wekelijkse borrel altijd nog even iets af moeten maken. De mensen die het helemáál niet erg vinden om er niet bij te horen, die de teambuildingsdag met de grootste moeite doorkomen. De mensen die zo kort mogelijk bij de koffiemachine verkeren en die als ze jarig zijn een vrije dag opnemen. De mensen die een broertje dood hebben aan teamwork, maar in hun eentje wel heel goed werk afleveren. Wat doen we met ze?

Leiderschapsjargon bulkt van woorden als betrekken, samenbinden, koppelen, liëren, groeperen en verenigen. Je leest weinig over isoleren, losmaken, apart zetten en afzonderen. Wat moet je met goeie mensen die aan teams een broertje dood hebben? Hoe zorg je dat ze wel deel blijven uit maken van je… Van je…? Ik weet het niet één twee drie. Jij?

 

>ABONNEER MIJ OP NIEUWE BLOGS<

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer