Selecteer een pagina

Een broertje dood aan teamwork

2 okt 2014 | communicatie, organiseren, teambuilding, teams

Maar wat doen we met de mensen die liever niet deel van een team zijn? De mensen die het afdelingsuitje het liefst overslaan en bij de wekelijkse borrel altijd nog even iets af moeten maken. De mensen die het helemáál niet erg vinden om er niet bij te horen, die de teambuildingsdag met de grootste moeite doorkomen. De mensen die zo kort mogelijk bij de koffiemachine verkeren en die als ze jarig zijn een vrije dag opnemen. De mensen die een broertje dood hebben aan teamwork, maar in hun eentje wel heel goed werk afleveren. Wat doen we met ze?

Leiderschapsjargon bulkt van woorden als betrekken, samenbinden, koppelen, liëren, groeperen en verenigen. Je leest weinig over isoleren, losmaken, apart zetten en afzonderen. Wat moet je met goeie mensen die aan teams een broertje dood hebben? Hoe zorg je dat ze wel deel blijven uit maken van je… Van je…? Ik weet het niet één twee drie. Jij?

 

>ABONNEER MIJ OP NIEUWE BLOGS<

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer