Selecteer een pagina

Sommige trainingen doe ik niet meer. Hoe nodig of gewild ze ook zijn, als ik er zelf niet in geloof moet ik ze niet geven. Creativiteitstrainingen bijvoorbeeld. Niks mis met creativiteit, het is het trainingsaspect waarbij ik afhaak.
Creativiteit zit veel dieper dan gedrag en vaardigheid. Je mag het misschien niet zeggen, maar ik doe het toch: je hebt het of niet. Sommigen hebben het vanaf hun luierjaren, anderen zullen het nooit van hun leven bezitten. Creativiteit zegt iets over hoe je in datzelfde leven staat. Daar doe je niet zo veel aan in twee dagen op de hei.
Buiten de doos denken gaat over durf en onafhankelijkheid. Over vastklampen en loslaten, over zaaien en snoeien, over leven en dood. Ofwel u haakt nu af, ofwel we moeten eens verder praten. Maar dat wordt wel een heel ándere training.

Deel dit