Mastodon

Wie zijn jouw helden?

28 jan 2010 | anders

Jaren geleden vroeg iemand me, wie mijn voorbeelden waren in het leven. Ook na enig nadenken kon ik geen naam noemen. De vragensteller had het goede met mij voor, maar die periode was niet de meest gefocuste van mijn leven. Ik dacht toen wel zonder te kunnen, maar inmiddels weet ik beter. Iedereen heeft voorbeelden nodig. Mensen om na te volgen. Helden die je voorgaan.
Genoeg helden onder bekende wereldburgers, Mandela, Obama, Armstrong enzovoort. Ze zijn zo groot dat we niet altijd kunnen beetpakken wat het nu precies is, hun voorbeeldrol. Ze zijn publieksiconen geworden, helden van iedereen. Spannender is het om helden te vinden die dichter bij je staan. Een collega of een vriendin, iemand op de sportclub, of gewoon je partner. Als je er zo over nadenkt kun je heldendom veel concreter maken. Wie zijn helden op een rijtje heeft, die heeft een goed zicht op zijn weg.
Ook het internet kan helpen om helden te ontdekken. Zo ben ik in korte tijd fan geworden van Seth Godin, een Amerikaanse blogger. Ik heb hem nooit ontmoet, maar zijn dagelijkse boodschappen raken me meestal op een gevoelig punt. Ze zijn scherp, ter zake en getuigen van een lenige geest. Seth Godin is een van mijn helden. Je mag hem van me lenen.

Deel dit met

2 Reacties

  1. Toon van der Ven

    Helden, da’s ’n groot woord. Ik ben errug onder de indruk van Brian Kotts (euhm), een Brit die onvermoeibaar twittert vanuit Zweden met steeds relevante gegevens en links mbt zinvolle ict-toepassingen in het onderwijs. Aanbevolen.

    Antwoord
  2. wimaalbers

    Klinkt goed. Zal ik ook eens bekijken. Dank voor je reactie

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer