Welke helft van je tijd gooi jij weg?

12 aug 2010 | communicatie, leiderschap, ondernemen, organiseren

“Van elke euro besteed aan reclame is de helft weggegooid geld. We weten alleen niet welke helft.” Het is een gevleugelde uitspraak met een grote mate van waarschijnlijkheid. Zeker naar mate een organisatie groter is. Mijn inschatting ervan? Het gaat dan om de-helft-die-sowieso-niet-ter-discussie-staat, of de-helft-die-we-doen-uit-gewoonte, de-helft-die-een-hobby-is-van-de-baas of de-helft-die-onze-adviseurs-wél-begrijpen, of gewoon de helft-die-in-ieder-geval-veilig is. Het hoort nu eenmaal bij grote organisaties.
Voor een zelfstandige professional geldt in veel gevallen hetzelfde. De helft van de niet aan opdrachten bestede tijd draagt weinig tot niets bij aan het resultaat. Nu niet en later niet. Het verschil met een grote organisatie is, dat voor jou alles altijd ter discussie staat, dat jij niets uit gewoonte doet, dat jij zelf de baas bent, heel goed begrijpt wat je doet en je bewust bent van de valkuil van de veilige weg. Toch?
Dus gooi de knuppel eens in je eigen hoenderhok. Welke helft van je tijd kun jij jezelf direct besparen?

Deel dit met

2 Reacties

 1. ingeborg van meggelen

  leuke vraag….

  ik zou tijd besparen als ik alle e-mails die ik binnenkrijg maar één keer bekijk en wegdoe of beantwoorden?
  heb me al afgemeld van veel nieuwsbrieven, die vreten ook tijd en ik kom er vaak niet aan toe.

  als me dat zou lukken…

  gr ingeborg van meggelen

  Antwoord
 2. Karin Reichrath

  Soms laat ik dingen gewoon aan me voorbij gaan. Dus eerst goed afwegen voordat ik ergens in spring.

  Artikelen die ik graag wil lezen plaats ik in een aparte map. Staan ze er na enige tijd nog ongelezen in, gebruik ik de delete knop.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer