Wat zijn jouw beginzinnen? (Met 10 voorbeelden)

1 dec 2011 | gespreksvoering

Deze blog is niet voor jou bedoeld. Jij staat nooit met je mond vol tanden of met je ziel onder de arm. Jij stapt altijd direct af op vreemden, zonder schroom, aarzeling of terughoudendheid. Jij hebt geen ijsbreker nodig. “IJs? Hoezo? Waar dan?”. Nee, deze blog is bedoeld voor anderen. Zij moeten vooral verder lezen.
Het is niet vanzelfsprekend om op je gemak te zijn in groepen met onbekenden. Binnenlopen in een ruimte met tientallen vreemden en een gesprek aanknopen met een willekeurig iemand; voor veel mensen is er een behoorlijke drempel. Eenmaal aan de praat zakt de schroom wel weg, vertellen ze me. Maar aan de praat… Hoe kom je aan de praat? Hoe begin je? Wat zeg je tegen een vreemde?
Voor iedereen die zich die vraag wel eens stelt geef ik hieronder 10 beginzinnen. De meeste zijn vragen, open vragen, die werken meestal het best. En als je zelf betere hebt; maak ons blij en laat ze weten. Deze 10 mag je vast vrijelijk van me gebruiken.
“Wat vind je ervan tot zover?” “Wanneer is deze avond voor jou geslaagd?” “Wat voor mensen hoop jij tegen te komen vandaag?” “Met welke vraag ben jij hier gekomen?” “Wat in de uitnodiging heeft jou overgehaald om hier naar toe te komen?” “Hoeveel van de mensen ken jíj hier?” “Wat heb jij opgeofferd om hier bij te kunnen zijn?” “Wat vind je van deze locatie voor zo’n bijeenkomst?” “Wat is jouw relatie met de gastheer van vanmiddag?” “Wat zullen we eens doen om er een beetje leven in te krijgen hier?”

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: