Selecteer een pagina

Wat zegt je agenda over jou?

25 feb 2013 | gedrag, organiseren, zelfmanagement

Je artikel of blog is tactiek. Het thema waarover je altijd schrijft is strategie. Je aanbieding is tactiek, je prijsstelling daarentegen strategisch. Je telefoontje is tactiek, maar je bellijst is weer strategie. Je agenda van vandaag staat vol met tactiek. Of je ook echt strategisch bezig bent lees je af aan je maandplanner.

Tactiek bedenk je voor het hier en nu. Tactiek is goed op de omstandigheden letten en slim inspelen op wat zich vandaag voordoet of aandient. Tactiek is flexibel en verrassend, actie en reactie, nu dit en straks dat. Je kunt er zomaar de hele dag mee bezig zijn. Maar heel veel tactiek is nog geen strategie.

Strategie heeft lak aan hier en nu. Strategie is koppig en vasthoudend. Strategie is door roeien en ruiten, wat er ook gebeurt, voorspelbaar en onverstoorbaar. Strategie staat niet in je agenda, maar die agenda is er wel aan opgehangen. Als het goed is. Strategie is het geraamte van je planning en tactiek het vulmiddel. Strategie is je gewoonte, je góede gewoonte.

 

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer