Selecteer een pagina

Je artikel of blog is tactiek. Het thema waarover je altijd schrijft is strategie. Je aanbieding is tactiek, je prijsstelling daarentegen strategisch. Je telefoontje is tactiek, maar je bellijst is weer strategie. Je agenda van vandaag staat vol met tactiek. Of je ook echt strategisch bezig bent lees je af aan je maandplanner.

Tactiek bedenk je voor het hier en nu. Tactiek is goed op de omstandigheden letten en slim inspelen op wat zich vandaag voordoet of aandient. Tactiek is flexibel en verrassend, actie en reactie, nu dit en straks dat. Je kunt er zomaar de hele dag mee bezig zijn. Maar heel veel tactiek is nog geen strategie.

Strategie heeft lak aan hier en nu. Strategie is koppig en vasthoudend. Strategie is door roeien en ruiten, wat er ook gebeurt, voorspelbaar en onverstoorbaar. Strategie staat niet in je agenda, maar die agenda is er wel aan opgehangen. Als het goed is. Strategie is het geraamte van je planning en tactiek het vulmiddel. Strategie is je gewoonte, je góede gewoonte.

 

Deel dit