Selecteer een pagina

Wat nou ondernemen?

6 nov 2009 | leiderschap, ondernemen, organiseren

“We moeten meer ondernemend worden”, zei de baas, maar hij bedoelde eigenlijk zij. Zij waren de medewerkers en ik ben dus maar als eerste met hen gaan praten. Verrassend wat je met een rondje gesprekken boven tafel kunt krijgen.

Zij werkten zich een slag in de rondte, maar waren net zo ontevreden met hoe het liep. Ze hadden heel veel werk, maar slecht werk, voor slechte klanten en met nauwelijks opbrengst. Werk, door hem verkocht, onder de prijs, tegen onhaalbare deadlines en betaald rond Sint Juttemis. En zij moesten ondernemender worden?

De vervolggesprekken gingen inderdaad over ondernemen. Maar met z’n allen en met alle kaarten open. Toen bleken er opeens opvallend veel ondernemers om de tafel te zitten. Samen hebben ze twee A-viertjes geproduceerd, eentje met afspraken en eentje met acties. En daar houden ze elkaar aan, nu al meer dan een jaar, vertelde hij me tevreden. Ondernemerschap is niet zo moeilijk.

 

1 Reactie

 1. John Manschot

  Ha Wim,

  Mooi stukje. Twee A-viertjes. Heel wat beter dan al die spreadsheets, business cases, monitors enz. enz.

  Ondernemen als avontuur is zoveel leuker!

  Groeten,

  John

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer