Vonk, vlam en vuur; aanstekers gezocht

17 jun 2013 | coaching, teambuilding, teams

Elk team heeft het wel eens meegemaakt. Ieder project kent wel zo’n moment. Opeens ervaren de deelnemers gezamenlijk een sterk gevoel van gedrevenheid, de beleving dat het nu écht gaat gebeuren. “Dit is het kantelmoment”, hoor je ze soms zeggen. Het is een blije sensatie, euforisch haast. Jammer alleen, dat het maar zo kort duurt. Vaak.

Het boek dat ik op dit moment schrijf gaat over het vuur van de samenwerking. Over de energie van teams; waar die vandaan komt, hoe je die benut, waardoor die energie vaak weglekt, maar ook hoe je ze kunt vasthouden. Ik schrijf over de vonk en de vlam die het vuur van de samenwerking aansteken. Én ik geef tips over hoe je het vuurtje brandend houdt, het aanblaast en het aanjaagt.

Het boek gaat over mijn ervaringen en inzichten, opgedaan tijdens het coachen van allerhande teams. Maar ik wil het graag aanvullen met jouw ideeën. Vonk en vlam; laat me weten hoe jij denkt over aansteken en aanjagen van het teamvuur. Mail je tips en suggesties naar wim@wimaalbers.nl en zet het woord “aansteker” in de onderwerpregel. Wees kernachtig en beknopt. De beste quotes verwerk ik (vanzelfsprekend met bronvermelding) in het boek.

 

Deel dit met

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: