Selecteer een pagina

Ze was binnengehaald als een belofte, maar nu zat ze tegenover me “en er zo doorheen, dat het niet leuk meer was.” Zeven maanden in haar nieuwe baan en murw van de dichte deuren. “Ze weten hier maar één manier van hoe het moet en ze luisteren wel naar je ideeën, maar ze doen er vervolgens nada mee. En nu ben ik opeens lastig en eigenwijs en heb me niet goed aangepast. Misschien moet ik nog maar eens naar de bedrijfstraining? Ja daar zit ik dus helemaal niet op te wachten.”
Geselecteerd op ambitie en gehaald voor de frisse blik. De ene helft van Nederland pikt de talenten weg bij de andere helft en presenteert ze als jonge professionals; nieuwe energie, scherp van geest, positief kritisch en zo meer. Vervolgens gaan ze de
mallemolen in, om gekneed en gevormd te worden en te leren “hoe het hier gaat.” Afgebrand voor je dertigste, hoe zou het toch komen?
Laten we één ding afspreken: de eerste zes maanden krijgen ze een VIP-pas. Overal toegang, alles bespreekbaar, geen heilige huisjes en geen ja-maar-dit-of-dat. Aanpassen doen ze vanzelf, dat hoeft u niet aan te jagen. Ze komen van de andere kant van de heuvel, daar waar het gras inderdaad groener is, geef de ruimte aan hun frisse blik, luister en huiver. Geniet van het moment, het duurt maar zo kort.

Deel dit