Mastodon

Stilte; werk in uitvoering

2 feb 2010 | communicatie, leiderschap, organiseren

U en ik, we zijn vaak slechte voorzitters. We laten ze allemaal door elkaar praten en we snoeren ze onvoldoende de mond. En het zijn altijd de lastigsten het hoogste woord voeren. Logisch dat we niet tot daden komen. Als wij niet zelf de regie pakken, dan blijven ze wel zeuren, die stemmetjes van binnen. Nee u en ik, we zitten onvoldoende aan het hoofd in ons hoofd.
Het zijn luidruchtige tijden, maar het meeste lawaai komt nog altijd van binnen. Bij alles wat we doen zijn er stemmen in ons hoofd, die door elkaar heen praten. De durfal en de voorzichtige, de optimist en de veelvrezer, de schoolmeester en de luilak, het is een grote kakafonie. Eens worden ze het nooit, dus iemand zal telkens weer keuzes moeten maken.
Wie iets gedaan wil krijgen, zal met zijn stemmen aan de slag moeten. Stoppen met vergaderen, een besluit nemen en de tegensprekers even zwijglicht opleggen. Ze komen later heus wel weer aan de beurt. Maar voor werk in uitvoering moet het stil zijn van binnen.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer