Selecteer een pagina

U loopt over van energie. Van goede ideeën ook en van enthousiasme. Een ondernemer moet ondernemen en iedere dag heeft u wel zo’n inval. Uw mensen weten het van u, er kan zomaar iets geniaals in u opkomen. Ze zijn er op voorbereid. Het is alle hens en zeilen bij dan. Goedemorgen goedemorgen! En kom er eens even bij allemaal.
Er zijn natuurlijk wel geluiden. Dat het veel is allemaal en soms niet zo duidelijk. Versnippering en de verkeerde dingen ook.  Dat het kraakt in zijn voegen. Er haakt er wel eens eentje af soms. Dat maakt het alleen maar drukker nog. U twijfelt ook wel eens, want moet u dan ondernemen met de rem erop? Zal ik u een suggestie doen?
Maak eens schoon schip met uw lijstje van plannen. Een streep door alles wat ooit leuk leek maar nu lijdt aan de tijd. Stoppen met zus en de stekker uit zo, eerst ruimte, dan pas weer nieuwe dingen Een vuistregel uit de praktijk is: de helft van uw plannetjes-van-ooit kan zo weg. En nog zo een: uw mensen weten precies welke helft. Roep ze bij elkaar en laat ze weten dat u een groots idee heeft.

Deel dit