Mastodon

Stekker

6 okt 2009 | anders, ondernemen

U loopt over van energie. Van goede ideeën ook en van enthousiasme. Een ondernemer moet ondernemen en iedere dag heeft u wel zo’n inval. Uw mensen weten het van u, er kan zomaar iets geniaals in u opkomen. Ze zijn er op voorbereid. Het is alle hens en zeilen bij dan. Goedemorgen goedemorgen! En kom er eens even bij allemaal.
Er zijn natuurlijk wel geluiden. Dat het veel is allemaal en soms niet zo duidelijk. Versnippering en de verkeerde dingen ook.  Dat het kraakt in zijn voegen. Er haakt er wel eens eentje af soms. Dat maakt het alleen maar drukker nog. U twijfelt ook wel eens, want moet u dan ondernemen met de rem erop? Zal ik u een suggestie doen?
Maak eens schoon schip met uw lijstje van plannen. Een streep door alles wat ooit leuk leek maar nu lijdt aan de tijd. Stoppen met zus en de stekker uit zo, eerst ruimte, dan pas weer nieuwe dingen Een vuistregel uit de praktijk is: de helft van uw plannetjes-van-ooit kan zo weg. En nog zo een: uw mensen weten precies welke helft. Roep ze bij elkaar en laat ze weten dat u een groots idee heeft.

Deel dit met

1 Reactie

  1. JC

    Kunt u dat even doorgeven aan…..nee, geintje, ik zou willend at elk bedrijf eens kritisch naar zichzelf keek op die wijze, vooral het bedrijf waar ik werk, dat schreeuwt maar over innovativiteit maar h=jemig wat zit die boel vast!

    het is trouwens ook prima op je persoonlijk leven van toepassing, Ik zit in die fase, iets trok de stekker eruit en nu herschrijf ik mijn lijstje.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer