Selecteer een pagina

Spelregels voor een goede ruzie

15 feb 2011 | communicatie, gespreksvoering

Als die van 010 en die van 020 een keer iets uit te vechten hebben, dan spreken ze af waar ze dat gaan doen. In Amsterdam of in Rotterdam en hoe laat precies. Niet zomaar ergens op een middag in een weiland, want daar komen ongelukken van. Ze leggen ook vast dat iemand er een beetje toezicht op houdt en dat het maximaal anderhalf uur duurt. Behalve als het hoog oploopt; dan knopen ze er nog een half uurtje aan vast. En voor de duidelijkheid; de uitkomst is de uitkomst. Geen gedoe achteraf over de uitslag.

Als we iets te regelen hebben, doen we dat soms met een voetbalwedstrijdje. Maar meestal moet het met woorden en dan kan het er net zo hard aan toe gaan. Uiting geven aan een meningsverschil of ruzie maken is gewoon “iets uitvechten in een gesprek”. Dat kan net zo beladen zijn als Ajax-Feijenoord en net zoveel opschudding geven. Alleen vergeten we nogal eens, om het vooraf eens te worden over het hoe van het gevecht. Om afspraken te maken over de spelregels, het doel en de lijnen. Zou geen kwaad kunnen, om dat toch te doen. Bij je volgende treffen, derby of klassieker.
Even vóór de wedstrijd: waarom gaat het, wie trapt af, wat is in en uit en wanneer is het rust? Geen buitenspel en geen tackles van achteren. Handje schudden, dat de beste moge winnen en fijne wedstrijd heren en dames.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer