Selecteer een pagina

Nuttige hokjes

5 mrt 2014 | ondernemen, organiseren

Je mag mensen natuurlijk niet in hokjes stoppen, maar soms is de verleiding gewoon te groot. Als hokjes helpen om iets te begrijpen, dan moet het maar even. Zoals nu, maar maakt u zich geen zorgen; ik laat de deurtjes open.

Zo heb je het hokje van de uitvoerders. Nuttige medewerkers die, al doende wat ze opgedragen wordt, hun kost vanzelf terugverdienen.

Daarnaast is het hokje van de toevoegers, mensen die regelmatig een slimmetje bedenken. Ze zorgen ervoor dat vanaf morgen iets makkelijker gaat, minder kost of meer opbrengt. Ze verdienen daarmee hun eigen extraatje.

Het derde hokje is dat van de beginners. Dat zijn de medewerkers waarmee u op uw tellen moet passen. Voor u het in de gaten heeft komen ze met íets uit níets, boren ze verse bronnen aan, helpen ze u nieuwe wegen inslaan. Beginners zorgen ook zelf wel dat ze krijgen wat ze verdienen. Geef het ze dus tijdig.

Mensenhokjes. Gebruik ze met mate en met voorzichtigheid. Soms helpen ze je heel even.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer