Nieuw: Workshop Douchen

16 aug 2013 | creativiteit, organiseren, zelfmanagement

Een beetje serieus out-of-the-box-denken valt nog helemaal niet mee. Ik ben al jarenlang lid van een netwerk van creativiteitsbevorderaars. Prachtige club met leuke bijeenkomsten, waar helaas veel te weinig leden bij komen opdagen. We boetseren, kleuren, zingen en acteren ons suf. Elk lid heeft wel een brainstormmethode, -aanpak of -workshop. Allemaal heel creatief, maar een oplossing voor het probleem van de lage opkomst is er nog niet mee gevonden.

Ik heb geen creativiteitsworkshop, maar ik weet wel hoe ik aan ideeën kom. Ik ga er niet voor zitten, maar voor lopen. Of fietsen, of zwemmen of het terrras vegen. Mijn beste ideeën komen ook niet op commando, maar ongevraagd en meestal onder de douche. Mijn allerbeste ingevingen krijg ik als ik mij inzeep of afdroog. Als ik niet in mijn hoofd zit, maar met mijn lijf bezig ben.

Die doos waar je uit moet is die van je hoofd en je denken. Niet out-of-the-box denken maar gaan, raad ik aan. Zaaltjes en brainstorms zijn de dood in de pot voor creativiteit. Naar buiten, bewegen en met je lijf bezig zijn, dat zorgt voor beste ideeën. En dan allemaal eerst douchen vóór we aan het werk gaan.

ook #WAUWmanagement

 

Deel dit met

4 Reacties

 1. Jos Peschen

  Dit herken ik helemaal Wim. De origineelste ideeën en oplossingen dienen zich meestal aan, als ik in bad zit. Ik heb ooit overwogen een whiteboard op de badkamer (naast het bad) op te hangen. Maar dat vond m’n partner uit esthetisch oogpunt niet zo’n goed plan 🙂

  Antwoord
 2. Elly

  bij lifehacking kun je watervaste schrijfblokjes kopen.

  Antwoord
 3. Moniek

  Wauw:).

  Wat een leuk stuk Wim.

  En heel herkenbaar! Water washes away the muddy footprints of dusty thoughts.

  Maarreh, die workshop lijkt me wel wat. Zeep en handdoekje inbegrepen? 😉

  Groetjes
  Moniek

  Antwoord
 4. wimaalbers

  Mooi Moniek #water. Dank Jos en Elly

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: