Selecteer een pagina

Een beetje serieus out-of-the-box-denken valt nog helemaal niet mee. Ik ben al jarenlang lid van een netwerk van creativiteitsbevorderaars. Prachtige club met leuke bijeenkomsten, waar helaas veel te weinig leden bij komen opdagen. We boetseren, kleuren, zingen en acteren ons suf. Elk lid heeft wel een brainstormmethode, -aanpak of -workshop. Allemaal heel creatief, maar een oplossing voor het probleem van de lage opkomst is er nog niet mee gevonden.

Ik heb geen creativiteitsworkshop, maar ik weet wel hoe ik aan ideeën kom. Ik ga er niet voor zitten, maar voor lopen. Of fietsen, of zwemmen of het terrras vegen. Mijn beste ideeën komen ook niet op commando, maar ongevraagd en meestal onder de douche. Mijn allerbeste ingevingen krijg ik als ik mij inzeep of afdroog. Als ik niet in mijn hoofd zit, maar met mijn lijf bezig ben.

Die doos waar je uit moet is die van je hoofd en je denken. Niet out-of-the-box denken maar gaan, raad ik aan. Zaaltjes en brainstorms zijn de dood in de pot voor creativiteit. Naar buiten, bewegen en met je lijf bezig zijn, dat zorgt voor beste ideeën. En dan allemaal eerst douchen vóór we aan het werk gaan.

ook #WAUWmanagement

 

Deel dit