Netwerken is niet over de schouder kijken

10 mei 2010 | communicatie, organiseren, presenteren

Het gaat niet om de 200 mensen die jij kent, maar om de 200 die zij elk weer kennen. In het evangelie van het moderne netwerken is dit een “popular belief” en daarbij mag u best wat spelen met de getallen. Reken het maar na; in maximaal zes stappen sta je in contact met iedereen op deze planeet. Je hebt nooit teveel visitekaartjes bij je.
Zo waar als het is, er zit ook een gevaar in deze netwerkattitude. Voor je het weet ben je niet bezig met wie er voor je staat, maar met degenen áchter hem of haar. Terwijl je met iemand kennismaakt, kijkt je al over diens schouder, naar wie er meekomen in zijn of haar kielzog. Weinig respectvol en het werkt zelfs tegen je. Want daar zijn wij allergisch voor.
Netwerken is vooral aanwezigheid en aandacht. Doe het met de mensen die je voor je hebt. Nu en hier. Wat er verder van komt, daar kom je later wel achter. Ook dat is een geloofskwestie.

Deel dit met

3 Reacties

 1. Patty Golsteijn

  Even off-topic: volgens mij hoort dat plaatje niet zo 😉 Mijn hersens/ogen denken dat ik dubbel zie.

  Antwoord
  • admin

   ze kijkt je niet echt aan, toch 🙂

   Antwoord
 2. Mark Kok

  Hier ben ik het helemaal mee eens. Het draait om oprechte aandacht. Dat is wat mij betreft een basisvoorwaarde voor effectieve communicatie met authenticiteit!

  Mark Kok
  K&R Consultants

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: