Selecteer een pagina

Minder zitten voor betere zaken

30 okt 2012 | acquisitie, gespreksvoering, klantgerichtheid, verkoop

Je zaken worden er niet beter van. Als je erbij blijft zitten. Dat bewegen goed is voor je lijf dat weet iedereen. Dat het ook goed is voor de zaak, dat zou je niet zeggen, als je rondkijkt in kantoren. Geen ruimte of hij nodigt je uit, om je zo snel mogelijk aan te schuiven en onderuit te gaan. Wie heeft toch bedacht, dat je voor zaken doen stoelen en tafels nodig hebt? Flauwekul. Ze werken je zaak eerder tegen.

Wie gaat zitten parkeert zichzelf. Pint zichzelf vast op een plek, vaak achter en onder iets. De beweging gaat er uit, net als bij de persoon er tegenover. Een vergaderzaal is een parkeerplaats voor mensen. Mensen op de rem, met de motor uit, geïmmobiliseerd en afgesloten voor anderen. Het meeste van het lichaam verscholen. Hoofden en handen zijn het enige wat nog beweegt. En soms zijn het alleen nog maar monden die communiceren.

Voor goede communicatie is meer nodig. Voor invloed op anderen en resultaat in zaken -sneller – beter – moet je hele lijf meedoen. Meebewegen met de woorden en meebewegen met de ander. Leiden en volg en goed kijken wat er gebeurt. Wie gaat zitten schakelt zichzelf uit,  voor meer dan de helft. Doodzonde. Blijf zo lang mogelijk in beweging met elkaar.

Het zijn de wandelgangen waar overtuigend zaken wordt gedaan.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer