Maak je verhaal 3D

2 aug 2011 | coaching, communicatie, gespreksvoering

Je wilt mijn aandacht? Mijn meedenken? Misschien wil je wel dat ik iets voor je ga dóen. Dat ik me ga inzetten voor je idee, je plan of je project. Praat erover in 3D en goede kans dat je me mee krijgt.
Driedimensionaal beeld en geluid doet dingen met mensen. “Alsof je in het verhaal zit; je wordt opgenomen en meegezogen.” Je hoort aan mensen, hoe het ze betoverde. Verbeeld jezelf eens, dat je jouw verhalen ook 3D zou kunnen maken. De mensen zouden aan je lippen hangen.
Oké, dus je wilt mij betoveren? Om te beginnen zul je beelden bij me moeten oproepen. Dat doe je met voorbeelden, metaforen en vergelijkingen. Soms komen die spontaan bij je op, soms moet je daarover nadenken. Er is niks mis met het voorbereiden van je beeldenverhaal. Je wilt toch iets bereiken? Wees je eigen fotograaf, schilder, ontwerper. Stel je portfolio samen en sleep het overal mee naar toe.
Je verhaal 3D maken is dan eenvoudig. Schilder ze me maar voor : je Dromen, je Doelen en je Daden. Stal je beelden voor me uit: jouw hemel op aarde, in ruwe penseelstreken. En laat me zien wat je volgende tussenstop is op weg daar naartoe, met de exacte coördinaten. En tenslotte: doe ze me voor, de dingen die je gaat doen om daar te komen. Ik zie het al voor me.
Het is niet moeilijk om mensen over de streep te krijgen. Neem ze mee. In 3D.

Deel dit met

1 Reactie

  1. charlotte

    Mooi Wim, mooi geschreven, mooie uitdaging.
    De schilderachtigheid van het leven gestalte geven, niet bang zijn om met emoties en beeldende beschrijvingen je binnenwereld te delen met de wereld.

    Ga ik meer doen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: