Selecteer een pagina

Klikken is een werkwoord

24 mrt 2011 | anders, communicatie

Over klikken bestaat het hardnekkige misverstand dat het toeval is. Het klikt of het klikt niet en daar hebben we zelf geen invloed op. De klik is dan iets ondefinieerbaars en moeilijk onder woorden te brengen. Dat laatste is trouwens waar en niet waar tegelijk.
Klikken is het ervaren van een prettige verstandhouding, zonder dat daar veel woorden aan te pas komen. Het is het resultaat van de nonverbale afstemming van twee mensen op elkaar. Het gebeurt meestal onbewust, maar je kunt het toeval ook een handje helpen. Als je bedoelingen zuiver zijn is het een liefdevol gedrag.
Klikken is dus meer dan alleen elkaar aardig vinden. De klik is vaak de vertrouwensbasis voor een samenwerking en voor afspraken die niet hoeven worden dichtgemetseld met lijvige contracten. Het is wel zaak om de klik te blijven onderhouden. Klikken is een werkwoord.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Momentum; natte vinger en wind mee? - Wimst - […] er weinig aan en misschien is dat wel heel Zen (bingo). Ik zit er iets anders in (weer bingo).…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer