Mastodon

Inspiratie voor beginners

12 nov 2015 | creativiteit, gedrag, zelfmanagement

Ideeën komen niet vanzelf. Inspiratie borrelt niet zomaar op uit je binnenste. Inspiratie komt van buiten …… naar binnen. Daarom heet het zo: IN-spiratie. Een beetje naar je scherm of papier turen zonder dat er iets bij je opkomt heet dan wel een writer’s block, het is vooral een sitter’s block.

Om geïnspireerd te raken moet je in beweging komen. Naar buiten en bezig, maakt niet uit waarheen of wat, zolang je maar uit-je-hoofd bent. Maak een wandeling, bekijk een film, bezoek een museum, of ga gewoon op een bankje of een terras zitten. Koop een tijdschrift dat je anders nooit leest, maak een praatje met iemand in de tram, gooi je dagritme om en eet iets dat je niet kent. Bel een vriend van vroeger, maak een tekening, ruim je zolder op, enfin je begrijpt wat ik bedoel. Het barst van de ideeën. Buiten.

Inspiratie voor gevorderden bestaat niet.

 

Deel dit met

1 Reactie

  1. Harold Aalbers

    Helemaal mee eens, goede tips! Doet me denken aan het meisje in de bus dat laatst nog wat “inspiratie moest verzinnen” voor een project 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer