Iedereen zijn eigen team

22 apr 2014 | communicatie, teambuilding

Er zijn mensen voor wie teamwork het allerhoogste is. Voor wie er niets mooier is dan het samen beleven van flow; een samenwerking waarin alles klopt en op de juiste plek valt. Als de dingen vanzelf gaan en vanzelfsprekend zijn. Geen woorden nodig. Woorden schieten ook tekort.

Er zijn ook mensen voor wie teamwork een middel is om te scoren. Zo’n team dat hen in staat stelt om het beste uit zichzelf te halen. Vanuit het besef dat ze zelf alleen kunnen schitteren als de anderen allemaal het juiste doen. Voor hen en op het goede moment. Het team is een voorwaarde om te kunnen schitteren.

En dan zijn er nog mensen voor wie het team bijzaak is. Mensen die het best tot hun recht komen als je ze niet teveel lastig valt met de sores van anderen. Samenwerken is voor hen heel gedisciplineerd je eigen ding doen, ieder voor zich. En als als iedereen dat nou doet, dan komt het vanzelf goed.

Onderzoek wat voor vlees je in je teamkuip hebt voor je aan teambuilding begint. De individuen en de mix. En wat dat vraagt van je aanpak en je leiderschap. Teamwork is een management cliché. Totdat iemand er goede vragen over stelt.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: