Selecteer een pagina

Hoe zou het zijn, als u vandaag begon  met ondernemen? Zou u dan doen, wat u de rest van vandaag gaat doen? Zou u de organisatie willen hebben die u heeft, met de mensen die nu voor u werken? Zou u naar de klanten gaan waar u nu heen gaat? En zou u ze aanbieden wat u nu te bieden heeft?
Ja, ja en nog eens ja? Prachtig, dan heeft u het waarschijnlijk goed gedaan. Dan bent u dichtbij uw droom gebleven, niet afgedreven, dan doet u waar u goed in bent. Of is het driewerf Ja, omdat u zich niet kunt voorstellen dat het anders zou moeten, of omdat u er nu eenmaal veel in geinvesteerd heeft, ook financieel. Omdat u niet anders weet dan dit, “men roeit nu eenmaal met de riemen die men heeft.”
De zaken veranderen razendsnel en de vragen sneller dan de antwoorden. Dat is omdat we verknocht zijn aan vertrouwde oplossingen en houvast hebben aan “hoe we de dingen hier doen”. Maar nieuwe vragen hebben vaak nieuwe antwoorden nodig. Stel dat u vandaag helemaal overnieuw zou beginnen. Zouden uw oplossingen dan nog steeds dezelfde zijn?

Deel dit