Selecteer een pagina

Hou toch eens op met je leiderschap

17 sep 2014 | communicatie, leiderschap, organiseren, zelfmanagement

Ik zou ze de deur wijzen. De trainers en coaches die zo nodig leiders willen maken van je managers. Die leiderschap idealiseren als bevlogen, geïnspireerd en motiverend en die management wegzetten als bureaucratisch, directief en controlezuchtig. Ik zou het mijn managers niet willen aandoen, die simplificatie en die diskwalificatie.

Manager-bashen is echt zo’n dingetje van nu; lekker makkelijk en het ligt goed bij menig gehoor. De trainers die het doen gebruiken er lekkere lijstjes voor, waar niemand een weerwoord tegen geeft. Zelf hebben ze vaak nog geen meter gemanaged, laat staan ergens leiding aan gegeven. Terwijl succesvolle organisaties in de meeste gevallen hun dingen juist goed geregeld hebben.

De wereld verbeteren en slechte koffie gaan niet samen. Visie niet met slordig personeelsbeleid en missie niet met haperende logistiek, rommelige ICT en falende controle. Uitblinken begint met de boel op orde. Maar management is niet sexy.

Ik kom graag bij bedrijven waar de boel goed geregeld is en waar het glimt van de efficiëncy. Om dan te gaan praten over leiderschap en inspiratie en hoe we de wereld nog mooier kunnen maken. Leiderschap zonder degelijk management is dweilen met de kraan open. Echte leiders hebben hun zaakjes op orde. En de zaak.

 

>ABONNEER MIJ OP NIEUWE BLOGS<

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer