Hoe iep ben jij?

21 okt 2013 | management, organiseren, strategie

Zijn jullie al IIP? Is je organisatie al IIP? Ik leerde IIP kennen in de jaren negentig in het Verenigd Koninkrijk. IIP – Investers In People voluit – is een kwaliteitsfilosofie voor de menskant van organiseren. Wereldwijd toegepast, met verbeterprogramma’s, assessments en certificering. Niks voor mij dus, met al die indicatoren, procedures en stappenplannen. Maar wel iets voor jou en voor je organisatie. Ik weet het zeker.

Ik geloof er echt in, in het structureel verbeteren van de menskant van bedrijven en organisaties. Ze worden er beter en leuker van, voor alle soorten stakeholders (aandeelhouders en andere belanghebbenden). Het vergt heel wat, voor je jezelf IIP mag noemen. Maar dan kun je ook kritisch zijn op met wie je wel en niet wilt samenwerken, of wie je in dienst wilt nemen. Voor wat hoort wat. Toch?

Dat IIP bedrijven goed kunnen samenwerken met andere IIP bedrijven, dat snapt iedereen. Maar hoe maakt een kandidaat werknemer aan een IIP organisatie duidelijk dat hij of zij “gelijkwaardig gekwalificeerd” is? Wat is de persoons-tegenhanger van IIP? Wat kun je als kandidaat meer overleggen dan opleiding, diploma’s en ervaring? Hoe bewijs je dat je IIP-waardig bent?

De vraag houdt mij al een tijdje bezig. Reageer met je antwoorden of ideeën.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: