Selecteer een pagina

Iedereen wil aardig gevonden worden. Echt iedereen. Ook de mensen die doen alsof niet. Die stellen het even uit, vinden iets anders eerst belangrijker. Iets waarom ze later of elders wél aardig zullen worden gevonden. Of ze mikken op de mensen die ónaardigheid juist wel aardig vinden. Voor alles is een publiek. Maar iedereen wil uiteindelijk aardig gevonden worden. (Alleen sommige zieke mensen misschien uitgezonderd.)
Elkaar aardig vinden is de smeerolie voor relaties. Het zorgt ervoor dat dingen makkelijk aan de gang komen en in beweging blijven. Zonder voldoende aardig is er al gauw wrijving en loopt de boel aan en heet en uiteindelijk vast. In elkaar aardig vinden is daarom een levendige ruilhandel. Goed voor de gezondheid en goed voor de zaak.
Maar verwar middel niet met doel en aardigheid niet met resultaat. Iedereen wil aardig gevonden worden, maar jij hoeft niet voor iédereen en altijd aardig te zijn. Voor je het weet wordt je glibberig en ga je glijden, weg van wat je wilt bereiken. Of je moet alléén maar aardig willen zijn.

Deel dit