Selecteer een pagina

Het ene optimisme is het andere niet

17 nov 2014 | leiderschap, ondernemen, organiseren

Je bent optimistisch over 2015. Over de economie, over de aanvragen die je gaat krijgen en over je orders. Er zit een kentering in de lucht, het tij gaat omslaan en ze krijgen weer vertrouwen, je klanten. Het gaat de goede kant op. En ik ga je helpen hopen. Want ik wil het eerst nog zien, met het, ze en er.

Optimisme is een goede eigenschap. “Rekenen met het goede” is de motor van ondernemingslust, initiatief en proactiviteit. Zonder die positieve verwachting gebeurt er weinig. En dat is precies waar mijn schoen een beetje wringt. Want verwachting is niks, als die niet leidt tot actie en inspanning. Het, ze en er, ik zou er mijn geld niet op zetten.

Het-optimisme en ze-optimisme zijn mooi om te horen, maar ik krijg het er niet warm van. Waar ik wel rechtop van ga zitten is ik-optimisme. Optimisme dat gestoeld is op nieuwe initiatieven, een gewijzigde aanpak, op de dingen die jij heel anders en nog beter gaat doen.

Ik luister graag naar verhalen over wat er moet gebeuren, maar nog liever naar iemand die me vertelt wat hij of zij gaat doen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer