Mastodon

Handiger dan Facebook en Twitter samen

31 jul 2012 | communicatie, organiseren, zelfmanagement

Ik heb geen favorieten. Dat komt omdat ik al lang geen Windows Explorer meer gebruik, maar in plaats daarvan Chrome van Google. Chrome heeft bookmarks in plaats van favorieten, maar ook daarvan heb ik er maar een handvol. Toch heb ik een dagelijkse leeslijst van een paar honderd sites en blogs. Nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland en heel veel inspirerende bloggers. Dat hou ik allemaal dagelijks bij in een paar keer 10 minuten.

Mensen begrijpen vaak niet hoe ik het doe, al dat lezen. Ik leg ze dan uit dat ik daarvoor RSS gebruik in combinatie met een slimme reader. RSS? De vragende blik die daarbij hoort, die begrijp ik dan weer niet. RSS is voor mij belangrijker dan Facebook en Twitter samen. Zonder RSS zou ik uren op het internet zitten, om maar een beetje bij te blijven in mijn vak en werkgebied. Zonder RSS ben ik overal en nergens.

RSS draait het internet om. In plaats van dat je zoekt, krijg je het voor jou interessante nieuwe op het internet aangeboden in een uiterst overzichtelijke applicatie. Je scant, leest en organiseert alles met een paar muisklikken. Verder ga ik het niet uitleggen, dat RSS. Klik maar even op dit (al hele oude) filmpje voor een korte instructie. Zo ben ik ooit ook begonnen. Een kind kan de was doen.

Vandaag ga ik mijn RSS leeslijst eens en beetje opschonen. Dat is essentieel en nog een leuk werkje ook. Als je wilt weten welke criteria ik daarvoor gebruik moet je morgen hier terugkomen. Of je klikt op mijn RSS button (niet die in dit bericht, maar die kleine in de rechter kantlijn). Dan kun je me niet meer missen.

 

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer