Mastodon

Geld verdienen in je vergadering

31 mei 2010 | communicatie, gespreksvoering

Je gaat zo een vergadering in? Dan heb ik een leuke oefening voor je. Elk woord dat je spreekt kost een euro. Eens kijken hoe efficiënt je kunt zijn.
De koetjes en kalfjes tellen niet mee. Daarbij mag je best wat met geld smijten, beter zelfs. Wat je daar investeert, verdien je vaak verderop weer terug.
Het eerste wat je gaat doen, als het begonnen is, dat is wachten. Tot de kaarten op tafel liggen en de inkleding en herhalingen voorbij zijn. Je laat pas van je horen als het er echt toe doet. Tot dan opgespaarde aandacht is betere aandacht. Noteer na elke zin wel even je woordental.
Twee; je gaat behoedzamer formuleren. Als woorden kostbaar zijn, dan worden ze beter doordacht, zorgvuldiger gekozen. En omdat ze langzamer komen maken ze meer indruk. Maar blijf ze tellen.
Tenslotte kijk je wel uit met herhalen. Komt het de eerste keer niet over, dan kies je de volgende keer wel andere woorden. Zo vergroot je de kans dat je wél doorkomt. Je zult verbaasd zijn met hoe weinig je toe kunt. Op je tellen passen is je woorden tellen.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer