Selecteer een pagina

De reisuren tellen niet mee en het koffiedrinken ook niet. Net zo min als het admingeneuzel en de maandagmorgenbabbel. Wat wél telt zijn de échte uren, direct, netto-netto, de trekken- en-duwen buffeluren. En daar dan tienduizend van. Daarna praten wel weer eens verder.
Topsporters weten niet beter. Voor je een beetje in de buurt van die top komt, heb je zomaar tienduizend trainingsuren gedraaid. Vanuit je bed de zaal in of het veld op, elke dag, week na week, jaren van je leven. En dat zonder enige garantie op succes. Een leven in trainingspak om een béétje mee te doen om de prijzen.’
Het urencriterium van de belastinginspecteur stelt niets voor. Als ondernemer draai je duizenden uren per jaar. De kunst is om daarbinnen zoveel mogelijk netto uren te pakken. Voor je bij de top hoort – voor je teller op tienduizend staat – dat duurt wel even. Sprokkel dus je minuten en maak elke dag zoveel mogelijk échte praktijkuren. Leef in je traininspak. En bel me maar weer eens als je teller op tienduizend staat.

Deel dit