Mastodon

De schijnbeweging voorbij

10 mrt 2010 | communicatie, organiseren

We hadden elkaar nog maar net een hand gegeven. Maar hij had op zijn bloknoot al een kantlijn getrokken en drie aandachtstreepjes gezet. Hij checkte zijn mobiel, keek achterom waar de koffie bleef en legde zijn plastic mapjes nog een keer recht. Toen hij me eindelijk weer aankeek lachte ik hem zwijgend toe. Ik legde mijn handen op tafel en haalde diep adem. Een seconde later deed hij dat ook en alsof er een fietsband leegliep zei hij: “Tjongejongejongejonge.”
Het werd een heel ander gesprek dan we hadden verwacht. Niet over wat op de agenda stond, maar over iets dat veel belangrijker was. De koffie kwam niet en de blocnote bleef leeg. Maar dat deerde ons geen van beiden.
Veel gesprekken gaan niet over waar ze over moeten gaan. Over wat ons persoonlijk bezig houdt, over waar we wakker van liggen, over wat écht belangrijk is. We schermen het af, houden het buiten beeld, we zoeken houvast en we houden ons groot. We hebben het wel ergens over, maar dat maakt geen écht verschil. Schijnbewegingen.
Wie verschil wil maken moet de klok durven stilzetten. Een time out nemen op de momenten dat het erop of eronder is. Elkaar de kans geven om een paar keer heel diep adem te halen. Het moois gebeurt in die paar seconden daarna.

Bookmark and Share

Deel dit met

1 Reactie

  1. paulhasselsmonning

    Herkenbaar en juist door zijn zeldzaamheid en authenticiteit niet automatisch reproduceerbaar – dat echte moment dat er toe doet. Zakelijk of prive. De groep op LinkedIn IEDP/ Iedereen Elke Dag Plezier groeit als kool. Echt plezier en ‘echtheid’ gaan wat mij betreft hand in hand en vormen een pilaar onder individueel geluk en succes van teams en organisaties.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer