Mastodon

De grootste mythe over ondernemen

14 jun 2010 | leiderschap, ondernemen, organiseren

Goed. Nog één keer dan. Waar ben je naar op zoek? Hoe kan ik je helpen om dat te vinden? Wat wil je graag dat ik voor je doe? Wat moet ik anderen over je vertellen?
De grootste mythe over ondernemer zijn, is dat je het helemaal in je eentje doet. Dat ondernemers supermensen zijn, die het allemaal wel alleen afkunnen. Dat het sterke meiden en jongens zijn, die in hun eentje de kar trekken, de beer temmen en de toko uit de grond stampen. En nooit om hulp vragen. Dat is de mythe.
Om hulp vragen heeft iets……, nou ja hoe zal ik het zeggen. U weet wel wat ik bedoel. Met je hulpbehoevendheid loop je niet te koop. We vertrouwen liever op eigen kracht en we houden naar anderen het beeld in stand. En in eenzaamheid belijden we de mythe.
De werkelijkheid is, dat zakelijk succes vaak veel vaders en moeders heeft. Mensen die op belangrijke momenten hun nek hebben uitgestoken om iemand OP de kar te zetten. Mensen die niks liever deden, dan een gunst, een plezier, een goede daad. Omdat het ze een fijn gevoel gaf en omdat het ze gevraagd werd.
Een beetje ondernemer vraagt om hulp. Bij mensen die haar of hem welgezind zijn. Die iets willen terugdoen. Die zich best in-dienst-willen-stellen-van. Aan hen de juiste vragen stellen is goed gebruik maken van je bronnen. Ondernemerschap dus.
PS. Ik stel het op prijs wanneer u anderen op mijn werk attent maakt.

Deel dit met

2 Reacties

 1. aukje

  ook toevallig zeg, de timing van deze blog. Extra steuntje in de rug voor het uitvoeren van een nieuw plan!
  groeten van Aukje

  Antwoord
  • wimaalbers

   toeval is een geintje van de geest. die gaat aan de haal met je aandacht.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer