Selecteer een pagina

De cirkel van laat me koud

9 sep 2011 | communicatie, leiderschap, organiseren

Theorietje. De cirkels van Stephen Covey (betrokkenheid vs invloed) zijn nuttige instrumenten van zelfmanagement. Maar er ontbreekt er eentje. Die van onverschilligheid.
Goed om hem toch in beeld te hebben, die cirkel van laat me koud, doet me niks en geen interesse. Hij is de grootste van de drie en omvat al die dingen waar je geen aandacht aan wilt besteden, laat staan invloed op hebben.
Jezelf bewust zijn van die cirkel van onverschilligheid is een antwoord op het dagelijkse bombardement van informatie. Want er is een uitdijende wereld van afleiding, bereikbaar in één twee kliks. Voor je het weet voel je weer iets van betrokkenheid zonder macht.
Zet uit, laat gaan en vermijd; scherm jezelf een beetje af. Laat je cirkel van macht-loze betrokkenheid niet infecteren. Onverschilligheid kent zijn tijd.

3 Reacties

 1. Annojo

  Een beetje onverschilligheid op zijn tijd moet kunnen? Wat betreft nutteloze zaken kan ik het daarmee eens zijn, en er zijn waarschijnlijk heel veel zaken waar een mens zich dagelijks mee bezig houdt eigenlijk niet wezenlijk van belang. Er valt dus ook tijd te winnen met onverschilligheid.

  Antwoord
 2. Leny Walles

  Die onverschilligheid zit geborgen in het niet betrokken WILLEN zijn c.q. geen invloed WILLEN hebben. Het houdt een actieve bewuste keuze in, zo goed als je ook betrokken WIL zijn of invloed WIL uitoefenen.

  Antwoord
 3. wimaalbers

  Heel veel tijd Anojo. De wil om niet geinfecteerd te raken Leny. Dank voor jullie reacties

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer