Selecteer een pagina

Als je binnenkort een presentatie moet geven, is het belangrijk dat je dit even leest. Deze blogpost gaat namelijk over de drie V’s, de drie hoofdelementen van een goede presentatie. Wie gebruik maakt van de 3 V’s, die zet grote stappen op weg naar een geslaagde en overtuigende presentatie.
Mensen krijgen tegenwoordig zoveel over ze heen, dat je blij mag zijn als ze íets van je verhaal onthouden. Ervaren sprekers houden daar rekening mee en ze concentreren zich op één boodschap en herhalen die ongegeneerd keer op keer. Ze bouwen hun presentatie op met het schema van de 3 V’s. Ze Voorspellen hun publiek wat ze gaan vertellen, ze Vertellen wat ze te vertellen hebben en tenslotte Vatten ze samen wat ze zojuist verteld hebben. Met deze opbouw hebben ze de grootste kans dat hun verhaal blijft hangen. En dat verhaal zelf maken ze niet ingewikkelder dan nodig. Ze overschatten hun gehoor niet.
Voor wie zelf aan de spreekbeurt is; het gaat dus om een eenvoudig en duidelijk verhaal. En dat verhaal Voorspel je, Vertel je en Vat je samen. Eén keer, tweer keer of zo vaak als je voelt dat nodig is. Voorspel, Vertel en Vat samen. Onthouden en proberen de volgende keer.

Deel dit