Selecteer een pagina

Er is een groot verschil tussen communicatietraining. Tussen training waarmee je handiger wordt in het vertellen van je verhaal, het zorgen dat de ander jou begrijpt, het bereiken van je doel. En training waarmee je…. nou waarmee je eeuh…. Training waarbij communicatie het doel is.
Middelen, stappenplannetjes, handigheidjes en trucjes zijn niet meer dan gereedschappen in dienst van een groter belang, jouw belang. Je kunt het uittekenen, met poppetjes en pijlen en met strepen en resultaat onderaan. Ergens staat ook wel het woord samen. Want dat doet het altijd goed.
Er is een groot verschil tussen communicatie. Tussen communicatie als een proces in het kader van een doel en communicatie als doel zelf. Het is mijn overtuiging dat mensen zijn gemaakt om te communiceren. Dat het grootste doel in het leven is om waardevolle relaties aan te gaan, te onderhouden en te verdiepen. Dat al het andere ondergeschikt is en daarna vanzelf wel komt. Dat er zonder communicatie geen leven is. Laten we goed afspreken waarover we het hebben met elkaar. Voor we weer over communicatie beginnen. Dat is beter voor ons.

Deel dit