Selecteer een pagina

Broodnodige bureaucratie

4 feb 2013 | communicatie, gedrag, organiseren, zelfmanagement

Ondernemen is geen pretje. Spanning en avontuur? Dagelijks je grenzen doorbreken? Voortdurend uit je comfortzone en living on the edge? Vergeet het maar. Ondernemen is vooral hard werken en veel van hetzelfde. Herhaling van zetten en elke dag corvee. De helft van ondernemen is saai en bloedserieus. Bureaucratie.

Ze maken je wijs dat alles telkens weer anders moet. Anders dan gisteren, anders dan wij hier zo gewend zijn. “Zo doen wij de dingen hier nu eenmaal” is opeens een belemmerende gedachte. “Hang niet zo aan gewoontes”, krijg je te horen. En “Verleg je grenzen toch.” Je zou haast gaan twijfelen aan al die regeltjes en afspraken, die je zo koestert. Aan je eigen stukje bureaucratie.

Debiteuren nabellen op dag 12. Prospects invoeren in het CRM systeem. Terugvorderbare BTW in vakje 6C. Koffiebekers zelf opruimen. Op de agendatijd beginnen met overleg. Alles boven 80 euro aangetekend. Jassen aan de kapstok. Helm en veiligheidsschoeisel verplicht. Klachten bevestigen. Elke dag een back up. Uren invullen voor vrijdag 14.00 uur.  Zes procent winst en risico. Kassa om het uur afromen.

Laat je niks wijsmaken. Je bureaucratie is broodnodig.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer