Selecteer een pagina

Aan de wandel met je werk

23 feb 2011 | communicatie, ondernemen, organiseren

Loop heen! En dat mag je best letterlijk nemen. Als je niet uitkijkt, zit je de komende dagen weer uren aan je stoel gekluisterd. Werken is tegenwoordig vooral zitten; aan een bureau of aan een tafel. En van de ene naar de andere tafel ga je ook al vaak zittend.
Wij zijn daar niet voor gebouwd, voor hele dagen zitten. Alles aan ons heeft beweging nodig, ons lijf, maar ook onze geest. Fysieke bewegelijkheid maakt de geest lenig. En dingen in gang zetten, lostrekken, voorstuwen of aanjagen lukt ook beter vanuit een actieve houding. Met achterover leunen gaat het niet vooruit met de geit.
Staand en lopend je werk doen heeft nog een voordeel. Je hele lijf is je spreekbuis, in plaats van alleen het deel dat boven tafel uitsteekt. Het maakt je boodschap krachtiger en beter te begrijpen voor anderen. Ze zullen aangestoken worden door je energie en makkelijker meegaan in je tempo. Meer bewegen is goed voor de zaken.

2 Reacties

  1. Miriam

    Wim, complimenten voor je blogs,ik volg je al een tijdje en met grote regelmaat verschijnt er een brede glimlacht op mijn gezicht bij het lezen ervan ….Miriam

    Antwoord
  2. wimaalbers

    Leuk om iets van je te lezen Miriam. Dankjewel

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer