Zakelijke zomerschrijftip nummer één

5 sep 2013 | bloggen, communicatie, schrijven

Ik lees teveel. Net als jij waarschijnlijk. Ik begin aan eindeloos veel teksten zonder het einde te halen. Vaak haak ik al af in de eerste alinea. Omdat ik dacht dat het iets voor mij was, maar al snel teleurgesteld word. Met al die kleine stukjes bij elkaar opgeteld lees ik toch veel te veel dat niet voor mij bestemd is. Zonde.

Ik schrijf misschien ook wel teveel. Columns, blogs en andere teksten waar niemand op zit te wachten. Ook zonde.

Tel de twee bij elkaar op en je hebt mijn zakelijke schrijftip nummer één van deze zomer. Voor je begint aan een tekst; denk even heel hard na over één persoon voor wie je deze keer gaat schrijven. Iemand van vlees en bloed, iemand die kent, iemand die heel blij gaat zijn met je stukje. Dat kan telkens iemand anders zijn, maar het is oog goed mogelijk dat je altijd dezelfde voor ogen hebt. Vraag je af hoe die persoon gaat reageren op je schrijfsel, hoe je wílt dat hij of zij reageert.

Het mooie is; zo iemand als die persoon; daarvan zijn er heel veel meer.

Schrijf altijd met een mens in gedachten. Iemand zoals jij.

 

Deel dit met

1 Reactie

 1. Moniek

  Hoi Wim,

  Het ligt zo voor de hand eigenlijk. En toch (of misschien juist daarom) vergeet ik dat. Schrijf of tweet ook ík zonder me ook maar één luisteraar voor te stellen.

  Laat staan me in diegeen in te leven.

  Dank je wel. Je stukje riep een goed ‘oh ja! gevoel op 🙂

  Groetjes
  Moniek

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: