Selecteer een pagina

Yes

16 mrt 2009 | verkoop

Opzwepende muziek, veel gespring en geschreeuw op het podium en mensen in de zaal die worden aangespoord om mee te dansen en te yellen. Yes, yes, yes! Geen houseparty, geen rockconcert, maar een verkooptraining. De trainer zweept op, als een heuse dj of entertainer. Go, go, go and get it!
Verkopers zijn net mensen. Ze worden voortdurend geplaagd door twijfels. Over van alles en nog wat, ookal ontkennen ze het keihard. Salesmanagers weten dat – uit eigen ervaring – en die sturen hun verkopers dus regelmatig naar zo’n oppeptraining. Daar wordt het er met veel bombarie weer eens in geramd: echte verkopers twijfelen niet. Harder, harder, ik hoor jullie niet, nog harder! Met rode koppen gaan ze naar huis. En de dag erna naar de klant.
Twijfels laten zich maar kort overschreeuwen. Voor je het weet zijn ze terug en ze kunnen je verlammen als je niet oppast. Je zult er dus iets anders mee moeten. Vrienden worden bijvoorbeeld. Morgen meer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer