Wees voorzitter van hoofdzaken

15 mrt 2010 | leiderschap

U kunt het niet, u durft het niet en u mag het niet. Geef het maar toe. Deze drie stemmetjes zitten in uw hoofd en ze zitten u in de weg. Ze zeuren voortdurend tegen u aan en houden u af van de belangrijke dingen die u van plan was. Niet kunnen, niet durven en niet mogen zijn de bange stemmetjes in uw hoofd. Als u veel naar ze luistert zijn ze in staat u te verlammen.
U kunt ze overschreeuwen, die stemmetjes van de angst. U kunt proberen ze te elimineren, het zwijgen op te leggen, definitief uitschakelen. U kunt zelfs denken dat het u is gelukt. Maar of dat verstandig is, dat is de vraag. Die stemmetjes hebben namelijk wel een functie. Ze houden u af van de risico’s en gevaren van onbesuisdheid, impulsiviteit en onnadenkendheid. Ze beschermen u tegen uzelf, op belangrijke momenten in uw leven. Die stemmetjes hebben bestaansrecht.
Dat wat onderdrukt of ontkend wordt, vindt andere plaatsen en momenten om zich te laten horen. Geef ze daarom spreekrecht, uw stemmetjes en onderzoek wanneer ze uw beste vrienden waren. Spreek met ze af wanneer ze zich mogen roeren en wanneer niet. Zodat ook die andere stemmetjes hun tijd krijgen. Die van proberen, durven en gewoon doén.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer