Selecteer een pagina

Ga eens op de markt staan. Met uw dienst, uw product, uw evenement of uw idee. Op een beurs mag ook, als er maar veel mensen voorbijkomen. Op een echte markt werkt het misschien nog wel het beste. U mag vast wel een keer meedraaien in de kraam van de groenteboer of de sokkenkoopman. Ik verzeker u, het wordt een leerzaam dagje.
Als je een ding afleert op de markt, dan is het wel om je druk te maken over niet-kopers. Hoeveel mensen je ook aanspreekt, slechts een fractie ervan wordt koper. Je wordt vriendelijk glimlachend voorbijgelopen door velen. Niks aan de hand, ze hebben geen groente nodig of ze hebben er geen geld voor. Even goede vrienden hoor. Volgende week misschien wel.
Het tweede dat je leert is om bliksemsnel de volgende klantkandidaat in het vizier te krijgen. Tijd om na te denken over dat ”Nee, dank u” van zojuist heb je niet. Het is druk op de markt en je hebt mooie waar. “Dag mevrouw, ik zie dat u staat te denken; wat een mooie trainingen“. Wilt u even proeven of zal ik gelijk een pondje doen?” ”Nee, toch niet? Denkt u er nog maar even over na.” ”Dag mijnheer, wat mag het voor u zijn vandaag?”

Deel dit