Selecteer een pagina

Op een dag lokken ze je mee. Je bent een beetje verrast door de verandering van plan, zo kort dag en zo vaag, maar je vermoedt nog niets. Pas op de plaats van bestemming besef je wat er gaat gebeuren. Iedereen is er. Omdat het Hare Majesteit behaagd heeft.
Zo’n vijfduizend keer per jaar is het raak, meestal op 29 april. En op een dag ben jij aan de beurt, of je nu wilt of niet. Laat het maar over je heen komen, de felicitaties en de mooie woorden. Je hebt het verdiend, met je inzet voor anderen. Voor het algemeen belang, onbaatzuchtig, ten dienste van de samenleving. Veel meer dan je baan of je werk.
Het is natuurlijk nog niet zo ver, maar goed om nu vast eens eens bij stil te staan. Bij wat je nu nog meer doet en wie je nu nog meer bent. Er is meer tussen hemel en aarde dan werk en ondernemen. Het is in je buurt, wijk of stad en je kunt er verschil maken met jouw talenten. Misschien kennen ze je er nog niet, dus dan vragen ze het je ook niet en zul je er zelf op af moeten. Even een waarschuwing: Aan betalen doen ze er niet, en je beloning moet je er zelf maar in vinden. Verdienen is één ding, verdiensten zijn iets anders.

Deel dit