Wat te doen tegen muizenissen?

15 jan 2014 | communicatie, zelfmanagement

Wat als het stil blijft? Wat moet je dan denken? Je hebt iets aangedragen, ingebracht of toegelicht en nu is de beurt aan de ander. Je rekent op een reactie, maar het blijft stil. Doodstil. Wat moet je dan denken?

Stilte is de lastigste feedback die er is. Eigenlijk is het geen feedback – je hoort of ziet geen reactie – maar ook niets is iets in dit verband. De telefoon gaat niet, men komt er niet op terug, je hebt het de tijd gegeven, maar elke reactie ontbreekt. Was de interesse niet echt? Vond men je inbreng niks? Heeft men inmiddels een beter voorstel? Of andere prioriteiten?

Wat je er van moet denken? Trap niet in die valkuil. Hoe spannend ook, ga geen betekenissen verzinnen wanneer feedback uitblijft. Loop niet vooruit op feiten en haal je geen hoofd vol muizenissen. Stel vast dat het stiller is dan je had verwacht en doe daar iets mee. Maak daar feedback van voor de ander, op een manier dat die er iets mee kan. Niet meer en niet minder. Doorbreek zelf de stilte … of laat ze voor wat ze is. Maar voorkom onnodige drukte in je hoofd.

 

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: