Mastodon

Wat is werk je waard? (Over de aanbrengfee)

18 jul 2017 | acquisitie, communicatie, ondernemen, verkoop

Hoe meer belasting ik moet betalen hoe beter. Dat is beter voor mijzelf – kennelijk zijn mijn verdiensten ernaar – en beter voor de schatkist en dat zijn we samen. Hetzelfde geldt voor een aanbrengfee voor nieuw werk. Ik betaal graag veel commissie.

In een paneldiscussie over zakelijke marketing laatst was niet iedereen het daarmee eens. Aanbrengfees waren niet altijd nodig, waren vaak te hoog en zouden beperkt moeten worden tot de eerste opdracht. Argumenten was dat de marge het niet toeliet en dat de prestatie uiteindelijk gewoon door jezelf geleverd moet worden. Dat werd een discussie over marges en prijsstelling, maar er is meer. Want werk is niet alleen omzet.

Werk is ook leergeld
Werk is ook netwerk
Werk is ook uitdaging
Werk is ook referentie
Werk is ook trots
Werk is ook respect
Werk is ook bevrediging
Werk is ook meerwerk

Als je het zo optelt is een royale commissie eigenlijk geen geld.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer