Selecteer een pagina

Er moet me iets van het hart. Ik kan me er enorm over opwinden. Ik ben er zo teleurgesteld over, dat het me hele dagen bezig houdt. Om niet te zeggen maanden, jaren. Ik heb het dan ook mijn levenswerk gemaakt, om er iets aan te doen. Want ik weet hoe het anders moet en beter kan. Voor u, mijn klant van morgen.

Mijn boosheid heeft me veel gebracht. Inzichten, ideeën, antwoorden en energie. En nog dagelijks zet ik haar in, om mezelf aan te sporen tot beter. Én om mezelf een beetje uit te leggen aan wie het maar horen wil. Want het is overal hetzelfde en niemand doet er écht wat aan, behalve ik. Mijn boos zijn heeft verschillende lagen; van verbazing, via teleurstelling en verontwaardiging tot verdriet. Ík weet wat u te doen staat en ú begrijpt precies wat ik bedoel.

Passie wordt vaak geassocieerd met het paradijs. Het heeft dan een aura van bloemetjes en vioolmuziek. Veel mensen hebben het niet zo met zulke passie en je moet ze er dan ook niet mee lastig vallen. Maar passie kan ook een modderige bron hebben, die onheilspellend stinkt. Een poel van professionele verontwaardiging over falen en fouten, over misstand en tekort.
Boosheid is een bron van overtuigingskracht.

Deel dit