Waarover ben jij professioneel boos?

10 dec 2010 | communicatie, leiderschap, presenteren

Er moet me iets van het hart. Ik kan me er enorm over opwinden. Ik ben er zo teleurgesteld over, dat het me hele dagen bezig houdt. Om niet te zeggen maanden, jaren. Ik heb het dan ook mijn levenswerk gemaakt, om er iets aan te doen. Want ik weet hoe het anders moet en beter kan. Voor u, mijn klant van morgen.

Mijn boosheid heeft me veel gebracht. Inzichten, ideeën, antwoorden en energie. En nog dagelijks zet ik haar in, om mezelf aan te sporen tot beter. Én om mezelf een beetje uit te leggen aan wie het maar horen wil. Want het is overal hetzelfde en niemand doet er écht wat aan, behalve ik. Mijn boos zijn heeft verschillende lagen; van verbazing, via teleurstelling en verontwaardiging tot verdriet. Ík weet wat u te doen staat en ú begrijpt precies wat ik bedoel.

Passie wordt vaak geassocieerd met het paradijs. Het heeft dan een aura van bloemetjes en vioolmuziek. Veel mensen hebben het niet zo met zulke passie en je moet ze er dan ook niet mee lastig vallen. Maar passie kan ook een modderige bron hebben, die onheilspellend stinkt. Een poel van professionele verontwaardiging over falen en fouten, over misstand en tekort.
Boosheid is een bron van overtuigingskracht.

Deel dit met

3 Reacties

 1. petra wubs

  Want het is overal hetzelfde en niemand doet er écht wat aan, behalve ik.

  Bovenstaande heb ik uit je blog gehaald omdat het me bezig houd,
  Ten eerste is het een generalisatie want het is echt niet overal het zelfde , en er zijn meer mensen die zich inzetten voor een betere wereld hoe dan ook?

  je zegt dat alleen jij er wat aan doet, door te zeggen behalve ik. en dat klopt, het is jouw boosheid, en daar kan alleen jij wat mee doen, en niemand om je heen.

  heb ook een beetje moeite met professionele boosheid,

  je mag jouw boosheid in het proffesionele plaatsen, maar het blijft jouw boosheid, misschien wel de boosheid die jij als klein jochie hebt opgedaan en waartegen je nu op deze manier aan het strijden bent

  en deze boosheid kan niemand voor je oplossen, dat zal je toch echt zelf moeten doen

  Dat deze boosheid je drijft om mensens anders te laten kijken vind ik top maar daar los je nog niet jouw boosheid mee op

  IK merk dat ik het niet zo makkeljk vind om de juiste bewoording te vinden om dat ik weet dat reacties op blogs niet altijd zo geinterpreteerd worden als ik bedoel
  Doe er je voordeel mee,
  Trouwens mooi dat je je in jouw blogs zo kwetsbaar opstelt

  Antwoord
 2. Ellen

  Ha, ik vind je professionele boosheid heel herkenbaar. Ik kan me mateloos opwinden over organisaties die slecht met hun klant omgaan en totaal niet weten wat zich buiten de muren van hun organisatie afspeelt. Die irritatie is dan ook een eindeloze bron van inspiratie voor m’n blog: http://deglazenwasser.blogspot.com/

  Op De Glazenwasser wil ik mensen in organisaties inspiratie bieden om wel naar buiten te kijken. Om wel te weten wat zich buiten de muren van jouw organisatie afspeelt. Kortom: ik wil zorgen voor helder zicht op je buitenwereld, door voor frisse ramen en een scherpe blik te zorgen.

  Sinds ik blog is m’n boosheid dan ook helemaal omgekeerd: Het was nog nooit zo leuk om geïrriteerd te worden door foute organisaties: inspiratie voor m’n blog!

  Antwoord
 3. Annojo

  Professioneel boos ben ik nergens over, privé ben ik vaak boos geweest maar dat heeft me eigenlijk alleen ellende gebracht. Ik geloof eerlijk gezegd niet zo in boosheid. Ik geloof wel in verontwaardiging, en in het rustig duidelijk maken dat je geen respectloos gedrag duldt.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer