Mastodon

Voor je je klanten de deur uitdoet …

15 jun 2018 | marketing, ondernemen

Het was een kleine speciaalzaak en ik kwam er twee, drie keer per jaar. Stukje rijden, maar dat gaf niet, want een vakman en altijd goed en snel geholpen. Tot vorige week. Hij vertelde trots dat ze gingen verhuizen; om de hoek, groter pand, nieuwe franchise formule én een webshop. Ik heb hem gefeliciteerd, maar dat was voorbarig, bleek vandaag.

Vandaag was alles anders. In het nieuwe pand was de balie weg. En de vakman zélf was uit het zicht. ¨Zo werkt het niet meer¨, vertelde de juffrouw van de administratie. Of ik maar een mail wilde sturen met de specificaties, graag via de webshop, dan zou ik een offerte krijgen, waarschijnlijk volgende week, die moest ik dan vooraf goedkeuren en betalen en dan kon ik het vijf werkdagen later ophalen. Alleen op vertoon van de opdrachtbevestiging. Ik heb de felicitatie maar ingetrokken.

Je moet als ondernemer goed weten wat je doet, als je je vaste klanten de deur uit doet. Je trouwe klanten, je mond-op-mond-klanten, je omrij-klanten. Misschien zijn ze niet allemaal even rendabel, oké. Maar grote kans dat je alleen lage-prijs-klanten overhoudt.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer